7 listopada 2024 r. odbyła się prelecja "Dieta Młodych" dietetyczki klinicznej Magdaleny Kopel. Prowadząca omówiła potrzeby ludzkiego ciała w okresie dojrzewania, m.in. to jaki wpływ na rozwój zarówno fizyczny jak i emocjonalny ma brak odpowiedniej diety i dlaczego picie wody i przesypianie odpowiedniej ilości godzin w nocy jest takie ważne. Uczestnicy dowiedzieli się również skąd wziął się kolor niebieski w znanych napojach izotonicznych i jakie są realne konsekwencje picia energetyków. W trakcje prelekcji dostępny był zdrowy poczęstunek, składający się między innymi z marchewek z hummusem, jabłek pokrojonych w ćwiartki i wody. Dofinansowano ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego pochodzących z Funduszu Promocji Kultury – państwowego funduszu celowego. Galeria - Kuchnia Młodych - wykład |