Autor: | Marta Dymek |
Tłumacz: | |
Wydawca: | Marginesy |
Rok wydania: | 2020 |
Seria: | |
Gatunek: | Naukowe i popularnonaukowe |
Książka dostępna w: | |
Jadłonomia po polsku
Marta Dymek
Znana blogerka kulinarna, która od kilku lat wzbogaca menu Polaków o wegańskie przepisy, to nie kto inny, jak Marta Dymek. Postanowiła ona zgromadzić najpopularniejsze przepisy ze swojego bloga w książce zatytułowanej Jadłonomia po polsku.
Kim jest autorka?
Jeśli stosujesz roślinną dietę, być może trafiłeś w sieci na blog „Jadłonomia” prowadzony przez Martę Dymek. Od lat przedstawia ona ciekawe przepisy na smaczne, zdrowe i bardzo różnorodne potrawy wegańskie. Przekonuje, żeby je przygotować, nie musisz rezygnować z ulubionych smaków i używać trudno dostępnych składników. Czy kuchnia roślinna może być określana także jako tradycyjna? Marta Dymek uważa, że jak najbardziej i stara się to udowodnić w swojej książce Jadłonomia po polsku.
Czego można oczekiwać po książce?
Podczas przygotowywania swojej publikacji Marta Dymek testowała setki przepisów, by umieścić w książce Jadłonomia po polsku tylko te, w których sam możesz zasmakować. Już sama okładka zachwyca – o jej szatę graficzną zadbał duet: Ola Niepsuj i Olek Modzelewski. Piękne zdjęcia, które będziesz podziwiać na kolejnych stronach, wykonała sama autorka, która podkreśla, że jej intencją nie jest nawracanie nikogo na dietę roślinną, ale przekonanie innych, że to kuchnia finezyjna i ciekawa. Czy to możliwe? [Opis wydawcy]