zaloguj się bip Szukaj
Zamknij
Znajdź książkę, muzykę, film...
Najnowsze
Zobacz wszystkie »
Remigiusz Rączka, Sebastian Nowak-Zasmakuj w Sienkiewiczu. Remigiusz Rączka gotuje przysmaki z Sienkiewicza
Zasmakuj w Sienkiewiczu. Remigiusz Rączka gotuje przysmaki z Sienkiewicza
Autor:Remigiusz Rączka, Sebastian Nowak
Tłumacz:
Wydawca:Sonia Draga
Rok wydania:2016
Seria:
Gatunek:Poradniki
 
Książka dostępna w:Wypożyczalnia Główna
 
Opis

Czy wiesz, że zupa cebulowa była niegdyś przysmakiem zarezerwowanym dla szlacheckich stołów? I że niegdyś piece do wypiekania chleba znajdowały się jedynie w dworskich kuchniach? Czy wiesz, czym różni się popularny na dawnych szlacheckich stołach kapłon od zwykłego koguta?

Proste, zdrowe i smaczne przepisy kuchni staropolskiej przygotowane i zaserwowane przez Remigiusza Rączkę, znanego i lubianego śląskiego kucharza i restauratora, którego kulinarne popisy mieliśmy okazję podziwiać m.in. w programach telewizyjnych "Rączka gotuje" oraz "Zasmakuj w Sienkiewiczu". A do tego garść ciekawostek o tym, jak jadali nasi przodkowie, autorstwa znawcy smaków i popularyzatora tradycyjnej polskiej kuchni, Sebastiana Nowaka.

[Źródło: www.empik.com]

Jak mogę...
wybierz stronę
zapisać się do biblioteki?
zamówić/ zarezerwować książkę?
przedłużyć termin zwrotu?
przetwarzanie danych osobowych
Kalendarz
śro
03
kwi
CZARNOBYL. Strefa wykluczenia - spotkanie z Borysem Tynką
kategoria: Spotkania autorskie dla dorosłych
data: 03.04.2024
godz.: 18:00
miejsce: Biblioteka, ul. Kasprowicza 12
czw
04
kwi
BASTION Raciborski Klub Fantastyki
kategoria: Bastion
data: 04.04.2024
godz.: 15:00
miejsce: Biblioteka, ul. Kasprowicza 12
pią
05
kwi
Klub Gier Planszowych
kategoria: Gry planszowe
data: 05.04.2024
godz.: 15:00
miejsce: Biblioteka, ul. Kasprowicza 12
Zaproponuj tytuł
 
Jeśli chcesz wysłać wiadomość, kliknij piłke.
Zapytaj bibliotekarza
 
Jeśli chcesz wysłać wiadomość, kliknij motocykl.
Portal https://www.biblrac.pl/ wykorzystuje pliki cookies, czyli tzw "ciasteczka". W przypadku braku akceptacji korzystania z plików cookies prosimy o opuszczenie strony.
Zamknij