zaloguj się bip Szukaj
Zamknij
Znajdź książkę, muzykę, film...
Najnowsze
Zobacz wszystkie »
Remigiusz Rączka, Sebastian Nowak-Zasmakuj w Sienkiewiczu. Remigiusz Rączka gotuje przysmaki z Sienkiewicza
Zasmakuj w Sienkiewiczu. Remigiusz Rączka gotuje przysmaki z Sienkiewicza
Autor:Remigiusz Rączka, Sebastian Nowak
Tłumacz:
Wydawca:Sonia Draga
Rok wydania:2016
Seria:
Gatunek:Poradniki
 
Książka dostępna w:Wypożyczalnia Główna
 
Opis

Czy wiesz, że zupa cebulowa była niegdyś przysmakiem zarezerwowanym dla szlacheckich stołów? I że niegdyś piece do wypiekania chleba znajdowały się jedynie w dworskich kuchniach? Czy wiesz, czym różni się popularny na dawnych szlacheckich stołach kapłon od zwykłego koguta?

Proste, zdrowe i smaczne przepisy kuchni staropolskiej przygotowane i zaserwowane przez Remigiusza Rączkę, znanego i lubianego śląskiego kucharza i restauratora, którego kulinarne popisy mieliśmy okazję podziwiać m.in. w programach telewizyjnych "Rączka gotuje" oraz "Zasmakuj w Sienkiewiczu". A do tego garść ciekawostek o tym, jak jadali nasi przodkowie, autorstwa znawcy smaków i popularyzatora tradycyjnej polskiej kuchni, Sebastiana Nowaka.

[Źródło: www.empik.com]

Jak mogę...
wybierz stronę
zapisać się do biblioteki?
zamówić/ zarezerwować książkę?
przedłużyć termin zwrotu?
przetwarzanie danych osobowych
Kalendarz
pon
26
kwi
wto
08
cze
Klub Wiedzy w bibliotece: Sprawdzam - między prawdą a postprawdą
kategoria: Inne
data: 26.04-08.06.2021
godz.: 16:00
miejsce: Czytelnia MiPBP, ul. Kasprowicza 12
sob
08
maj
pią
28
maj
Ziemia Święta w obiektywie Stanisława Ligonia
kategoria: Wystawy
data: 08-28.05.2021
godz.:
miejsce: Galeria Gawra
śro
19
maj
Warsztaty Mydlarskie „Prezent na dzień mamy”
kategoria: Warsztaty i kursy
data: 19.05.2021
godz.: 15:30
miejsce: Filia nr 3 Ocice, ul. Tuwima 1
Zaproponuj tytuł
 
Jeśli chcesz wysłać wiadomość, kliknij parasol.
Zapytaj bibliotekarza
 
Jeśli chcesz wysłać wiadomość, kliknij motocykl.
Portal https://www.biblrac.pl/ wykorzystuje pliki cookies, czyli tzw "ciasteczka". W przypadku braku akceptacji korzystania z plików cookies prosimy o opuszczenie strony.
Zamknij