zaloguj się bip Szukaj
Zamknij
Vyhledejte knihu, hudbu, film...

Kalendář akcí

Archiv událostí
[PL]Warsztaty ,,Guma Chromianowa''. Szlachetna technika fotografii
čt
23
bře
[PL]Warsztaty ,,Guma Chromianowa''. Szlachetna technika fotografii
Kategorie:[PL]Warsztaty
Data událostí:23.03.2023
hod.:16.00
miejsce:Filia nr 3 Ocice, ul. Tuwima 1
organizátor:Filia Nr 3 Ocice, MiPBP w Raciborzu
[PL]

Guma dwuchromianowa (lub po prostu guma) należy do jednej z pierwszych technik, które umożliwiły wiernie odtwarzanie rzeczywistości dzięki światłoczułej materii. Niezwykłość tej techniki polega na połączeniu pozornej prostoty (do naświetlenia pracy wystarczy słońce, a do wywołania – zwykła woda) ze złożonym procesem dobierania składników (guma arabska, dwuchromian potasu oraz pigment w odpowiednich proporcjach), ręcznym rozprowadzaniu emulsji światłoczułej na odpowiednio przygotowanym papierze i w końcu jej zmywaniu, by nadać ostateczny kształt dziełu.

Będzie to pierwsze spotkanie z cyklu, na którym uczestnicy w teorii i praktyce poznają technikę gumy chromianowej. Na kolejnych spotkaniach będziemy tworzyć własne fotografie.
Ilość miejsc ograniczona. Zapisy pod numerem 324157639

Tagi: warsztaty, fotografia

Soubory k stažení
Jak mohu...
Vyberte stranu
přihlásit se do knihovny?
objednat/rezervovat knihu?
prodloužit termín vrácení?
[PL]przetwarzanie danych osobowych
Kalendář
po
06
kvě
[PL]English Conversation Club
Kategorie:
datum: 06.05.2024
hod.: 17:00
miejsce: Biblioteka, ul. Kasprowicza 12
út
07
kvě
[PL]Kawiarenka seniora
Kategorie: [PL]Klub biblioteczny
datum: 07.05.2024
hod.: 10:00
miejsce: Biblioteka, ul. Kasprowicza 12
stř
08
kvě
[PL]Kim jestem? Przemarsz postaci z bajek
Kategorie: Tydzień Bibliotek
datum: 08.05.2024
hod.: 9:30
miejsce: Filia nr 9 Brzezie, ul. Myśliwca 9
Zaproponuj tytuł
 
Pokud chcete vyslat zprávu, klikněte parasol.
Zapytaj bibliotekarza
 
Pokud chcete vyslat zprávu, klikněte piłke.
Portal https://www.biblrac.pl/ wykorzystuje pliki cookies, czyli tzw "ciasteczka". W przypadku braku akceptacji korzystania z plików cookies prosimy o opuszczenie strony.
Zamknij